Nieuws

Floating Office Rotterdam kiest ook voor BREEAM-NL

Nederland is één van de initiatiefnemers van de internationale klimaatcommissie van de Verenigde Naties, de zogenoemde ‘Global Centre of Adaptation’ (GCA). De commissie zal gaan opereren vanuit het Floating Office Rotterdam (FOR). Het gebouw wordt duurzaam, energieneutraal en adaptief. Om dit meetbaar te maken, is gekozen voor een toets met BREEAM-NL. Het gebouw kreeg veel aandacht tijdens de online Climate Adaptation Summit (CAS) 2021, die deze week plaatsvond in Nederland. 

Internationale maatregelen

Het GCA is een initiatief van verschillende landen en de Wereldbank en wordt voorgezeten door voormalig VN-voorzitter Ban Ki-moon, Bill Gates en Kristalina Georgieva (algemeen directeur van het IMF). Doelstelling is om tot internationale maatregelen te komen tegen de gevolgen van klimaatverandering.

Houten kantoorgebouw

Het GCA wordt gehuisvest in een zeer drijvend, duurzaam en volledig houten kantoorgebouw voor een periode van 5 tot 10 jaar. Het gebouw, ontworpen door Powerhouse Company in opdracht van RED Company, beschikt over een breed scala aan state-of-the-art duurzaamheidsmaatregelen. 

Ontwerp

Het totale plan omvat kantoren op de begane grond, eerste en tweede verdieping en een restaurant op de begane grond, met totaal circa 3.800 m² bruto vloeroppervlakte.
Aanneemcombinatie FOR Building, een combinatie van Bouwbedrijf Valleibouw en Bouwbedrijf Osnabrugge, is verantwoordelijk voor de uitvoering. 

Verwachte oplevering komend voorjaar. 

Foto: Powerhouse Company (Bron: RED Company)

Gerelateerd nieuws

Wat Texel en de Titanic met BREEAM-NL te maken hebben lees je in het nieuwe jaaroverzicht

22 mei 2024
Veroverde BREEAM-NL tot 2022 een gebied ter grootte van Vlieland, nu zijn alle BREEAM-NL gebouwen bij elkaar bijna net zo groot als Texel....
Exterieur hoofdkantoor Fugro

Toekomstbestendig bouwen in de praktijk: Fugro's nieuwe hoofdkantoor

15 mei 2024
Hoe bereik je een duurzaam en toekomstbestendig kantoor? In gesprek met Michiel Dessens, Project Director Fugro New Headquarters, en Isolda...
BREEAM letters op Nationaal BREEAM Congres in Beatrix Theater

Is het nou BREAM, BREAAM of BREEAM?

13 mei 2024
Als je wilt aantonen hoe duurzaam een gebouw is, kun je daar in Nederland verschillende instrumenten en keurmerken voor gebruiken. Daarbij...