Projecten

Project
EXCELLENT 74,68%

DC Deventer

Het jaar 2022 staat in het teken van het nieuw te bouwen distributiecentrum in Deventer op het voormalige slachthuis van Stegeman aan de Rigastraat 17. Het terrein is gelegen op het industrieterrein Bergweide, Veenoord, Kloosterlanden. Het bouwplan bestaat uit een distributiecentrum inclusief kantoren. Op het terrein zullen parkeerplaatsen gerealiseerd waarvan een deel voorzien zal worden van oplaadpalen, carpoolplekken en mindervalide plekken.

Wanneer je al 120 jaar toewerkt naar de stip op de horizon, heb je onderweg de kans gehad om veel op te steken. We hebben geleerd van fouten, leren accelereren zodra het goed gaat en zien waar de kansen liggen. Bij Ten Brinke staan we open voor nieuwe mogelijkheden, we durven te dromen, maar bouwen geen luchtkastelen. Met de focus op het nu en de ambities voor de toekomst, volgen wij altijd onze eigen weg. Een weg die leidt naar nieuwe punten om toe te voegen aan onze groei, aan de route door Europa, de richting van onze horizon. Om de doelstellingen op het gebied van duurzaamheid zichtbaar te maken, is er gekozen voor een projectaanpak volgens BREEAM-NL Nieuwbouw 2020 v1.0. Ten Brinke is voornemens om voor de kwalificatie BREEAM-NL ‘Excellent’ te gaan.

Om de doelstellingen van Ten Brinke zichtbaar te maken, is er al vroeg in de voorbereiding gekozen voor een projectaanpak volgens BREEAM-NL. De doelstellingen van BREEAM-NL voor o.a. energiezuinigheid, gezondheid, en het behouden van natuurlijke hulpbronnen sluiten aan op de doelstellingen van Ten Brinke. Met name aan gezondheid, energie en comfort, en vervoer hecht Ten Brinke veel waarde. Ten Brinke is dan ook voornemens om de nieuwbouw te certificeren conform de BREEAM-NL, nieuwbouw 2020 v1.0, ambitieniveau ‘Excellent’ richtlijnen.