Projecten

Asset
Beheer
Gebruik

The Bank Offices

Gelegen op het Rembrantplein in Amsterdam bevindt zich het voormalig hoofdkantoor van de Amsterdamsche Bank. Het gebouw beschikt over ca. 43.500 m2 en is omstreeks 1932 gebouwd. De Amsterdamsche Bank is later opgegaan in de Amro Bank, die op haar beurt weer opging in de ABN Amro. Nadat de ABN Amro het gebouw had verlaten, fungeerde het een tijdlang als hoofdkantoor van TomTom.

Het monumentale pand heeft in 2006 een grootschalige renovatie ondergaan en herbergt onder meer kantoren, winkels, een parkeergarage, bars en restaurants en een supermarkt. Een groot deel van het kantoor werd tot voorkort gebruikt door Booking.com. Zij zijn recent overgegaan naar hun nieuwe hoofdkantoor gelegen op het Oosterdokseiland. De derde verdieping van The Bank Offices is momenteel in gebruik door BNP Paribas.

De eigenaar van The Bank (Deka Immobilien) is voornemens om de leegstaande kantoorverdiepingen te renoveren voor toekomstige huurders. Tegelijkertijd worden de gemeenschappelijke ruimtes op de 1e verdieping omgebouwd tot multifunctionele ruimte voor alle huurders.